Az Utcáról Lakásba Egyesület célja, hogy minél több közterületen élő hajléktalan ember költözhessen lakásba. Az Egyesület Mobilház programja hosszú előkészítő munka után a megvalósítás szakaszába lépett. Köszönhetően nagylelkű támogatóiknak, az egyesület megvásárolt egy telket Soroksáron, ahol 4 családnak tudnak lakhatást biztosítani használt holland mobilházakban. A programról bővebben itt lehet olvasni. A földmunkát és a telepítést követően a házakra új külső szigetelést és tetőszerkezetet terveznek, aminek a kivitelezéséhez keresnek segítséget. Céljuk, hogy az első két mobilház közös tető alá kerüljön márciusban, és a bérlők áprilisban átvehessék az otthonukat. Az első ütemben (március 12. és 22. között) a tetőszerkezet elkészítéséhez keresnek asztalosmunkában járatos kezdő és tapasztalt önkénteseket, akik a Hellowood és a Város és Folyó (VaLyo) Egyesület szakmai felügyelete alatt dolgozhatnak.

A második ütemben (március 22. után) a tetőszerkezet összeállítása, a szigetelés és a nyílászárók beillesztése következik Soroksáron. A jelentkezés nyitott bárki számára.

Az építkezéseken munkavédelmi felszereléssel, művezetéssel, önkéntes szerződéssel, biztonságosan lehet dolgozni. Napi felelős segít a többieknek - a jelen levő szakik mellett persze - eligazodni aznap, ebédet szerezni, szerszámot ragadni, és ami csak felmerül. 

Akinek kedve támadt, jelentkezzen hozzájuk önkéntesnek, és terjessze a felhívásukat - mindkettővel nagyban támogatja a munkájukat! 

Aki márciusban nem ér rá, de a későbbiekben szívesen csatlakozna, annak két kőbányai önkormányzati lakás felújítása során még lesz további lehetősége részt venni a programban áprilisban és májusban.

A jelentkezést az utcarollakasba@gmail.com címre várják, Kovács Verának címezve, és kérik a tárgy mezőben feltüntetni, hogy az illető önkéntesnek jelentkezik.

Aki szeretne még többet megtudni az Egyesület munkájáról, annak érdemes honlapjuk felkeresése mellett Vörös Anna fotókiállításait is megnézni, melyek facebook eseményei itt találhatók. Munkájukhoz pénzadománnyal is hozzá lehet járulni az adjukossze.hu oldalon keresztül; célzott gyűjtőkampányukra reagálva vagy a tevékenységüket általánosan támogatva.