A www.onkentes.hu oldalak használatára vonatkozó adatvédelmi elvek, az üzemeltető Önkéntes Központ Alapítvány adatvédelmi nyilatkozata.

 

Az Önkéntes Központ Alapítvány internetes oldalait az önkéntesség iránt érdeklődőknek, önkéntes munkát vállalóknak és önkénteseket fogadó szervezeteknek készíti. Ennek része egy önkéntes-adatbázis, mely azon magánszemélyeket tartalmazza, akik a honlapon saját akaratukból regisztráltak, azzal a céllal, hogy az aktuális önkéntes lehetőségekről rendszeres értesítést kapjanak e-mail formájában.   Az önkéntes-adatbázis célja, hogy az önkéntes munkát vállalók és az őket fogadó, foglalkoztatni kívánó szervezetek kapcsolatfelvételét és kapcsolattartását segítse. Az önkéntes-adatbázisba bejelentkezett magánszemélyek adataihoz csak maga a regisztráló és az Önkéntes Központ Alapítvány erre jogosult munkatársai férnek hozzá.  Az adatokat az Önkéntes Központ Alapítvány minden elvárható módszerrel védi attól, hogy azok részben vagy egészben illetéktelen kezekbe kerüljenek. A rögzített személyes adatokat más célra csak az érintett külön beleegyezésével használja, de harmadik félnek nem adja ki. Az Önkéntes Központ Alapítvány adatkezelő tevékenységét  2018. május 25-től az egységes európai adatvédelmi rendelet GDPR (General Data Protection Regulation) irányelvei alapján végzi.

 

Az adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely személyes adat felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről, s ezen túlmenően minden egyes alkalommal felhívja a felhasználó figyelmét az adatszolgáltatás önkéntességére. A hozzájárulás megadottnak tekinthető, ha a látogató a jelentkezési lapot kitölti, és a "Tovább" gombra kattint. Az Önkéntes Központ Alapítvány az adatszolgáltatás céljára szolgáló űrlapokon tájékoztatja az érintetteket az adatkezelés céljáról, valamint arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni, hogy a látogató annak teljes ismeretében dönthessen a hozzájárulás megadásáról vagy megtagadásáról.Az Önkéntes Központ Alapítvány weboldalai tartalmaznak kapcsokat (linkeket) más weboldalakra is. Az Önkéntes Központ Alapítvány semmilyen ellenőrzéssel nem rendelkezik ezen honlapok felelt és nem tehető felelőssé sem azok tartalmáért, sem azok személyes adatkezeléséért. 

Az Önkéntes Központ Alapítvány Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatója a csatolmányban olvasható.

ÖKA külső menü